Еко сватбите – хит или демоде?

Еко сватбите станаха много актуални през последните години. Доста се изписа и коментира по темата, хиляди снимки се показаха, но аз все пак вярвам, че има и нещо интересно в завръщането към природата и то в деня, когато поставяте ново начало и го споделяте с вашите най-близки хора! Някои биха се зачудили дали темата вече не е демоде, но повярвайте ми, желанието да живеем в синхрон с природата, да се храним здравословно и да търсим баланс едва ли ще влязат в графата „отживелица“.

детайл, еко сватба

детайл, еко сватба

Когато говорим за еко или био сватба, не е нужно непременно да използваме зеления цвят, за да пресъздадем нашата идея. Точно обратното – можем да изберем всякакви цветове, още повече, ако сте планирали сватбено тържество в началото на есента. Именно това е сезонът, който винаги е бил богат на цветове – от жълто и оранжево до червено и кафяво. Ограничения няма.

Истината е, че темата е неизчерпаема, винаги можете да я пречупите през своята гледна точка или пък ако нещо ви идва прекалено, да отсеете само тези неща, които да отразят вашата индивидуалност. Много е важно да не изпадате в прекалено строги изисквания към гостите и участниците в тържеството, защото има опасност да останете неразбрани и да превърнете сватбата си в курс по екология. Намерете баланса и преценете дали гостите ще оценят усилията, които полагате.

детайли, еко сватба

детайли, еко сватба

Когато планирате еко сватба, изборът на място е от изключително значение. Замислете се дали не е добра идея да изнесете тържеството извън града, на някое тихо и спокойно място, така че да усетите природата и да се насладите на автентичността на заобикалящата ви среда. Много интереснa идея е да извикате местен майстор-кулинар, който да подготви специалитети и да избягате от изискаността, като впечатлите гостите си с вкусни домашни гозби. Повярвайте ми, всеки с умиление се връща към своето детство с домашно приготвените специалитети на баба.

Изборът на едно такова място едва ли би ви затруднил, тъй като селският туризъм доста убедително зае своите позиции и много хора вече предпочитат да избягат от градската суета и да потърсят кътче природа, която да възстанови спокойствието и да внесе уют в ежедневието им.

детайл, еко сватба

детайл, еко сватба

В търсенето на подаръчета за вашите гости, можете да развихрите своето въображение и да разчупите стереотипите, като изберете някакъв детайл от заобикалящата ви среда. Дали ще се спрете на типично за региона сувенирче, подправка, която да посадите в малка саксия или екологично чист мед, които да напомнят завръщането към природата – можете да сте сигурни, че няма да оставите гостите си разочаровани.

Не на последно място е и финансовото изражение при планирането на природосъобразно тържество. Замислете се, че всеки един детайл от природата около вас може да бъде внедрен в декорацията. В този случай бихте спестили от скъпоструващи аранжировки, луксозни тоалети и разходи около покани и печатни материали. Плодове, зеленчуци и цветя от градината на съседната къща са добре дошли на вашето тържество.

детайл, сватбени пръстени

детайл, сватбени пръстени

Желаем ви приятно пътуване към природата…

Публикация на Сватбена агенция „Сезони“

Галя Вачева е управител на Сватбена агенция „Сезони“. Вече повече от пет години се занимава с организация и координация на сватбени и семейни тържества. Вниманието към детайлите, ентусиазмът и всеотдайността, в съчетание с натрупания опит я превръщат в изявен специалист в областта на събитийния мениджмънт. Повече за Сватбена агенция „Сезони“


Коментирай

коментарa