Още 5 идеи за сватбени игри в ресторанта

Както ви обещахме и тази седмица ще ви развеселим с още 5 идеи за сватбени игри в ресторанта:

Игра с връщане на ключовете от ергенската квартира
Тази игра е изключително забавна. Непременно трябва да се организира от диджея или кумувете без знанието на младоженците.
Предварително се раздават ключове на няколко жени. В даден момент диджеят тържествено обявява, че тъй като младоженеца вече е семеен, жените които разполагат с ключове от ергенската му квартира трябва да ги върнат. Тогава жените стават и една по една оставят ключовете пред младоженеца.

Ключовете от ергенската квартира трябва да бъдат върнати!

Ключовете от ергенската квартира трябва да бъдат върнати!

Хоро за пророкуване на пола на първото детенце
Булката повежда хоро, на което хората се подреждат мъж – жена, мъж – жена. Когато хорото започне, булката предава букета си на мъжа до нея, а той съответно на жената до себе си. Така букетът се предава докато хорото се върти. Поверието е, че в когото остане букета, когато музиката свърши, такъв ще е и полът на бъдещото детенце.

Сватбено хоро

Сватбено хоро

Игра-изненада за гостите с пожелания и тостове
Доста забавна игра, която има за цел да изненада и да развесели вашите гости. За изпълнението й е необходимо предварително да напечатате по един лист за всеки гост, съдържащ подходящи за случая тостове и пожелания. Те могат да бъдат за любов, за приятелство, за бъдещето на младото семейство и каквото прецените за подходящо. Листовете се слагат в пликове и се залепват отдолу на стола под всеки гост. Когато диджеят обяви, че е време за тостове, от купичка, в която предварително сте сложили имената на всички гости, едно от дечицата на сватбата изтегля име. Когато гостите се усетят, че са неподготвени, диджеят се намесва и им обяснява, че просто трябва да отлепят своя плик и да прочетат тържествено своя тост изненада. След това всички гости ще се досетят, че под всеки стол има такъв плик и дори и да не го прочетат, ще си вземат пликчето и ще му се радват. Това пожелание ще им остане оригинален и прекрасен спомен от вашата сватба.

Тостове - изненада

Тостове – изненада

Тези тостове ще разнообразят сватбата и ще дадат възможност много от гостите ви да се изявят – така те ще бъдат участници, а не само публика.

Игра за приятелите на младоженците
Младоженците изкарват на дансинга дванайсет двойки (може и да не са двойки, а само по един човек). Предварително в две купи се слагат по 12 листчета. В едната купа са дванадесетте месеца, а в другата различни действия, които да се извършат. Всяка една от двойките тегли по едно листче от двете купи. Това, което се изтегли трябва да се направи през следващата година. Например: на първото листче пише “Септември”, а на второто “Ще отидем на гости на младоженците” – двойката, която е изтеглила тези две листчета, ще трябва да гостува на младото семейство през септември.

Игра с късметчета

Игра с късметчета

Игра със зелка
Реже се една зелка на две половини. Дава се едната половина на младоженеца, а втората на булката, приготвят се нож и дъска за рязане и диджеят обяснява, че в една от двете половини има скрита монета. За да се намери монетата, трябва да се нарежат двете половини. Получава се мини състезание между младоженците за време. Накрая се съобщава, че няма как да се скрие такъв предмет в зелка и че това просто е било проверка кой от двамата ще приготви по бързо салата за неочаквани гости.

Зеле за неочаквани гости

Зеле за неочаквани гости

Имайте предвид, че е добре да изберете най-много две от изброените игри. Посрещането на младоженците, традиционните обичаи и вечерята отнемат доста съществена част от времето, затова не прекалявайте с игрите, за да ви остане време и за танци. Изберете онези игри, които ви се струват забавни и които ще паснат на вашите гости и близки. Обсъдете това с вашия диджей, той ще прецени в кой момент е най-удобно да бъдат проведени.

Публикация на ARI Style Weddings

Ателие за дизайн и изработка на луксозни сватбени покани, сватбени аксесоари, подаръчета за гости, покани за кръщене, аранжиране на помещения.Повече за ARI Style Weddings


Коментирай

коментарa